Äitiys-fysioterapia

Fysioterapiaa Jyväskylässä

Mitä on äitiysfysioterapia?

Äitiysfysioterapialla tarkoitetaan fysioterapiaa raskaana oleville tai jo synnyttäneille naisille. Raskaana ollessa naisen keho muuttuu monin eri tavoin, mikä voi johtaa erilaisiin kiputiloihin tai virheasentoihin. Äitiysfysioterapiassa keskitytään esimerkiksi vatsalihasten erkauman kuntoutttamiseen, lantionpohjan lihasten vahvistamiseen, kehon virheasentojen korjaamiseen ja kehon tukilihasten vahvistamiseen.

 

Mitä hyötyä äitiysfysioterapiasta on?

Vatsalihasten erkauman kuntoutuksella saat taas keskivartalosi tehokkaasti käyttöösi, mikä puolestaan tukee selkärankaa ja selkäterveyttäsi. Synnytyksen jälkeen lantionpohjan lihasten aktivointi voi olla haastavaa ja moni synnyttänyt nainen kärsiikin virtsankarkailusta. Lantionpohjan lihasten aktivointiharjoituksilla ja vahvistuksella virtsankarkailu saadaan kuriin ja voit taas elää huolettomampaa elämää.

Vauva-arjessa jaksaminen on kovilla, joten äitiysfysioterapiassa keskitytään myös sinun hyvinvointiisi ja jaksamiseesi. Kuntoutus ja harjoittelu tehdään sinun jaksamisesi edellä ja palaaminen liikunnan pariin tehdään lempeästi kehoasi kuunnellen. Fysioterapeuttina olen terveys- ja liikunta-alan ammattilainen, joten otan huomioon myös psyykkisen kuormituksesi ja kertomasi asiat ovat täysin luottamuksellisia.

Milloin on sopiva aika aloittaa fysioterapia?

Äitiysfysioterapian voi aloittaa jo raskauden alkumetreillä, kiputilojen ilmaannuttua tai synnytyksen jälkeen. Raskauden alussa fysioterapiassa keskitytään kehon vahvistamiseen, jotta raskauden aiheuttamilta kiputiloilta vältyttäisiin. Synnytyksen jälkeisessä äitiysfysioterapiassa keskitytään mahdollisesten virheasentojen korjaamiseen, vatsalihasten erkauman kuntouttamiseen ja lantionpohjan lihasten kuntoutukseen ja vahvistamiseen.

Voiko vauvan ottaa mukaan fysioterapiaan?

Ehdottomasti! Voimme toteuttaa fysioterapiaa rauhallisessa tilassa, jossa vauva voi köllötellä omassa kopassaan tai viltillä lattialla. Jos kuitenkin koet, että pystyt keskittymään paremmin ilman vauvan läsnäoloa, voit saapua paikalle myös yksin.