Alaraajavammojen fysioterapia

Fysioterapiaa Jyväskylässä

Mitä on alaraajavammojen fysioterapia?

Nyrjähtikö nilkka tai onko polvesi muuten vain kipeä? Fysioterapiassa kuntoutamme sinut takaisin entiseksi itseksesi tai jopa paremmaksi versioksi siitä! Tavoitteeni on, että kuntoutuksen avulla vahvistut ja kehonhallintasi paranee sille tasolle, ettet enää loukkaa samaa kohtaa uudestaan vaan osaat jatkossa hallita kehosi paremmin. Voit saapua vastaanotolleni lääkärin lähetteellä tai ilman sitä.

 

Milloin tarvitaan fysioterapiaa?

Kehon kiputilat eivät tarvitse aina ilmaantuakseen tapaturmaa tai vammaa, vaan usein alaraajojen kiputilat johtuvat hallinnan puutteesta. Saatat hallita tutun polvi-varvaslinjan hienosti kyykätessäsi kehonpainolla, mutta onnistuuko sama askelkyykyssä? Entä hypätessä? Mitä kehossasi tapahtuu kun juokset? Fysioterapiassa keskitytään nivelten hallintaan ja niiden liikkeen optimointiin erilaisissa tehtävissä, vaikeuttaen suoritusta asteittain.

 

Tiesitkö, että 20 vuotta sitten nyrjähtänyt nilkka voi vaikuttaa edelleen polvesi tai lonkkasi toimintaan? Jos nilkkaa ei kuntoutettu kunnolla nyrjähdyksen jälkeen, on sinne voinut jäädä heikkoutta, joka nyt näkyykin esimerkiksi polven tai lonkan kipuna. Muista siis kuntouttaa ja vahvistaa kehoasi jokaisen pienenkin tapaturman tai vamman jälkeen, jotta seuraukset eivät näy myöhemmin!

Fysioterapiassa keskitytään alaraajan liikkuvuuden, voiman ja hallinnan palauttamiseen sekä parantamiseen.