Enni Laitinen

Fysioterapeutti

Koulutukseni

Fysioterapeutti (AMK)

Lasten TULE-oireet ja fysioterapia (2019)

 Alaraajan toiminnallinen fysioterapia (2019)

Faskiakäsittelyn perusteet (2018)

Kinesioteippauksen perusteet (2018)

TULE-täydennyskoulutus: Rintakehä – rintaranka (2018)

Fighting Monkey: Anatomy of Injury (2017)

 

 

Kuka olen?

Olen Keski-Suomalainen fysioterapeutti ja fysioterapia-opintoni olen suorittanut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Välitän aidosti asiakkaistani ja pyrin aina auttamaan asiakkaitani parhaani mukaan kohti toimivampaa kehoa ja parempaa oloa. Itse teen myöskin töitä oman kehoni kanssa vahvistuakseni ja sitä kautta välttääkseni mahdolliset kivut ja loukkaantumiset.

Olen kokeillut liikuntalajeja  laidasta laitaan, ratsastuksesta lumilautailuun. Viimevuodet olen kuitenkin pysytellyt tankoakrobatian parissa, lajissa joka haastaa mielikuvitusta, kehoa ja koordinaatiokykyä. Pyrin liikkumaan mahdollisimman monipuolisesti, joten omaan treeniviikkooni kuuluu niin tankoakrobatiaa, kuntosaliharjoittelua, työmatkapyöräilyä kuin ryhmäliikuntaa.

Ajatuksiani fysioterapiasta

 

Uskon, että lähes kaikki ihmiset hyötyisivät fysioterapiasta tavalla tai toisella. Osa asiakkaistani saapuu vastaanotolleni leikkauksen tai vamman jälkeen, osa taas virheellisen liikemallin tai kiputilan seurauksena. Tavoitteeni fysioterapiassa on vähentää kipua ja korjata liikemalleja, mutta myös vahvistaa kehon heikkoja kohtia tulevaisuutta varten. Kuntoutusta lähestyn aina liike ja harjoittelu etusijalla, tarpeen vaatiessa hyödynnän myös manuaalista käsittelyä kuten hierontaa ja faskiakäsittelyä aktiivisen fysioterapian rinnalla.

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitsenko lääkärin lähetteen tullakseni fysioterapiaan?

Et tarvitse, fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. Lääkärin lähetteellä tullessasi saat fysioterapiasta KELA-korvauksen, joka on 8e/kerta. Lääkäri myöntää lähetteen 1-15 tapaamiskerralle.

Voinko tulla fysioterapiaan, vaikka minulla ei olisikaan vammaa tai kipua?

Voit tulla, fysioterapia on tehokkaimmillaan nimenomaan ennaltaehkäisevänä! Tällöin fysioterapiassa keskitytään kehon vahvistamiseen ja hallinnan harjoittamiseen, jotta mahdollisilta vammoilta ja kivuilta vältyttäisiin.

Onko fysioterapia hierontaa?

Ei ole! Hierontaa voidaan käyttää apuna mm. ennen harjoittelua rentouttamaan tiettyä osaa kehosta, mutta sitä käytetään apunakin melko harvoin. Fysioterapiassa keskitytään kehon liikuttamiseen ja liikkumisen optimointiin, sillä hieronnalla et saa apua pitkäaikaisiin kiputiloihin!

Yhteystiedot

Saat minuun parhaiten yhteyttä Ota yhteyttä -sivun kautta!